NIeuwe suproutes online!!

Nieuwe route: Fort Bourtange

Gepubliceerd op 8 augustus 2020 om 19:15

Hoe mooi is het als je langzamerhand kunt zeggen dat je eigen bedrijf steeds meer vorm krijgt. Nu de basis van de website staat kan er invulling gegeven worden aan de missie en visie die ik voor ogen heb. Heb opzetten van mooie suproutes in de provincie Groningen zodat iedereen op een supboard van het pracht en praal van de provincie kan genieten. Ik vergelijk het wel eens met een blanco kleurplaat die ik nu aan het inkleuren ben.

 

De eerste supboarden zijn inmiddels geleverd, dus ik verwacht vanaf volgende week te kunnen starten met de verhuur. Dan is het natuurlijk nu zaak dat er suproutes worden gepresenteerd voor jullie. De afgelopen weken heb ik mij verdiept in verschillende routes die geschikt zijn voor suppen. Na het uitzetten van de Mangroveroute kan ik nu met trots de tweede route aankondigen, de route a Fort Bourtange!!

 

Voor wie het dorp niet kent, Bourtange is een vestingdorp in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Bourtange ligt in de gemeente Westerwolde, in de gelijknamige streek. Het is een beschermd dorpsgezicht (wikipedia, z.d.) Het dorp staat vooral bekend om haar pracht en praal tijdens streekmarkten en de beroemde kerstmarkt. Hoe mooi zou het alleen zijn om ook eens een rondje door de slotgracht te suppen waar vroeger enorm hard is gevochten.

 

Bepakt en bezakt met supboarden gingen we op een iets regenachtige dinsdagmiddag richting Oost- Groningen. Vanuit de stad is het een klein uurtje rijden naar de vestigingsstad. Bij het parkeren van de auto proefde je gelijk een sfeer die je ook kunt herkennen als je op vakantie bent in Frankrijk. Het voelde totaal niet alsof je in Nederland was.  Na koffie met gebak bij het 't Oal Kroegje was het tijd om de sup op te pompen, en de sup in de gracht te laten zakken. We hebben vervolgens twee rondjes door de grachten gevaren wat +/- 1.2 kilometer per rondje was. Dat maakte dus na een klein uurtje een afstand van 2.4 kilometer. Naast de gracht bestaat ook de mogelijkheid een slootje door te steken zodat je op de grote plas komt die de natte horizon wordt genoemd. Omdat het niet heel mooi weer was zijn wij na twee rondjes opgehouden, al had die plas ons wel heel leuk geleken.

 

Een prima route dus als je het bezichtigen van de stad wilt combineren met een mooie suproute. Daarom bevelen wij deze ook van harte aan om eens te doen. Zeker omdat je na gedane arbeid een lekkere maaltijd hebt verdiend die wij hebben genuttigd bij 't Oal Kroegje. De kaart is beperkt, maar de maaltijden die erop staan zijn heerlijk. Combineer je maaltijd met een lokaal biertje en je kunt de dag niet mooier afsluiten.

 

Wij streven erna deze route snel grafisch te maken in PDF. Toch vragen over de route of benieuwd na een mooie combinatiedeal. Kijk dan even in onze webshop. We hopen snel weer een nieuwe route met jullie te mogen delen in de provincie.

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.