Mangroveroute:

Suppen, en ondertussen het gevoel krijgen dat je in de Filipijnen bent. Een vliegticket hoef je niet meer te boeken. Gooi je sup net buiten Groningen bij het Hoornsemeer in het water, en geniet van de Mangroveroute. Er zijn twee routes mogelijk die beide garant staan voor veel plezier.

 

 

 

Route A: Gooi je sup in het water bij het Nijeveenstersluisje (9752 XJ). Vanuit hier kan je een mooi rondje maken door de mangrove van ongeveer 2 kilometer. Waan je in een gebied waarbij de bomen over elkaar heenhangen en je af en toe oog in oog staat met een koe of paard. De route heeft een bruggetje halverwege waar je even lening onderdoor moet, maar voor de rest is het een prima route die iedereen kan suppen. Check wel even op het einde of je niet 6 waterplanten onder je vin hebt zitten :).  Aansluitend zou je nog ervoor kunnen kiezen om door het sluisje het Paterwoldsemeer op te gaan. Het meer telt een aantal eilanden waar jij goed met je sup kunt komen.

 

Route B: Vaker al gesupt, en zin in een goeie workout? Gooi dan je sup in het water bij de gracht.  Sup vervolgens het Noord-Willemskanaal af, en maak de tweede afslag richting het Paterswoldsemeer. Vanaf daar kan je dezelfde route varen als A. Enkel moet je op het einde weer terug, wat vaak betekent dat je voor of tegenwind hebt. 

 

De mangroveroute zelf is ongeveer 2.5 kilometer, en is in maximaal anderhalfuur prima te doen. Mocht je die diehard training gaan doen, dan ben je volgens onze laatste Strava meting ongeveer 4 uur bezig. 

Zou jij deze suproute suppen?