NIeuwe suproutes online!!

Winsum Route:

Winsum (Gronings: Wìnzum) is een dorp in de gemeente Het Hogeland in de provincie Groningen. In 2020 telde het dorp 7.405 inwoners. Op 17 augustus 2020 werd Winsum door een jury van de ANWB na een online-verkiezing uitgeroepen tot "allermooiste dorp van Nederland" (Bron: Wikipedia).

 

De route is een grote favoriet onder degene die via Suppen in Grunn al eens kennis hebben gemaakt met deze route. Het mooie is namelijk dat je een rondje maakt waarbij je geniet van het pracht en praal van het dorp. Vanaf de opstaplocatie bij het Marenland Recreatie sup je via de brug richting het dorp. Bij de eerste kruising sla je af richting het Hulpkanaal van Obergum die je volgt richting de andere kant van het dorp. Uiteindelijk passeer je met je sup de voetbalvelden en kom je zelfs nog door een stukje natuurgebied met woonboten op het einde.

 

Een mooi rondje van ongeveer 2,17 kilometer die iedereen kan afleggen. Door de kleine afstand is het dus mogelijk om in de tweede keer te timen of je sneller bent. Mocht je wat verder willen dan kan je aan beide kanten ook een stukje suppen op het Winsumerdiep. Voor iedereen wat wils.

 

Opstaplocatie Marenland Recreatie:

Afstand        :         2,17 kilometer

Tijd                :         40 minuten

Inspanning :          Normaal