NIeuwe suproutes online!!

Outdoor Grunn route:

(De) Matsloot is een streek, liggende deels in de Groningen en deels in de Drentse. De streek is genoemd naar de in Drenthe gelegen Matsloot, een brede watergang die uitmondt in het Leekstermeer en tevens de naam van de weg die door dit gebied loopt. Mat betekent weiland (vergelijk made(lief), meden) (Bron: Wikipedia).

 

Klaar voor iets meer uitdaging? Dan is onze suproute over het Leekstermeer een prachtige suproute waar je kennis maakt met twee provincies. Het Leekstermeer licht namelijk in de provincie Drenthe, maar de rest van de route in het mooie Grunn. Vanaf de opstaplocatie bij paviljoen Pool sup je richting de Munnikesloot. Via deze sloot sup je onder de A7 door en kom je langs het dorpje Oostwold. Bij de eerste kruizing passeer je de Poffert waar je een scherpe bocht maakt richting het Hoendiep. Aan het Hoendiep bestaat de mogelijkheid om halverwege even op adem te komen bij een vlotje. Vervolgens sup je door richting het dorp Enumatil waar je opnieuw een haakse bocht maakt richting de Lettelberterdijk. Deze sloot brengt je zoals je het al raad richting Lettelbert waar je uiteindelijk weer uitkomt op het Leekstermeer. Bij een stevige wind vindt hier de meeste uitdaging plaats om weer richting het paviljoen te suppen. Aan de hand van de wind kan je kiezen om de route ook andersom te suppen.

De route is 12,5 kilometer en kan in ongeveer 4 uur worden gesupt. Een mooie activiteit waarna je daarna je kan storten op een lekker hapje en drankje bij het paviljoen.

 

Opstaplocatie Paviljoen Pool:

Afstand         :        12,5 kilometer

Tijd                 :        4 uur

Inspanning  :         Intensief